Sporthalupdates

Beweging in en rond de Bildtse Slag

By 14 oktober 2021 No Comments

Artikel uit Bildt.nu van woensdag 6 oktober 2021

Beweging in en rond de Bildtse Slag

TEKST: MELANIE VAN DE MOSSEL

Het is al weer een tijdje geleden dat de Bildtse Slag vol zat met mensen. Door de Covid -pandemie was het niet altijd mogelijk om binnen te sporten. Gelukkig lijkt het nu zo dat het nieuwe seizoen toch los gaat en er weer veel te beleven is. In de afgelopen anderhalf jaar is er veel veranderd.

Per 1 november 2020 zijn Roelof en Ageeth de nieuwe horecatijgers in de Bildtse Slag. Helaas was de sporthal de vorige winter bijna compleet gesloten voor activiteiten. Hierdoor hebben bezoekers nog geen kennis met hen kunnen maken. Daarom stellen wij ze aan u voor.

In een gesprek hebben beiden aangegeven het fijn te vinden nu eindelijk los te gaan. De tijd hebben ze tot nu toe doorgebracht met het renoveren van het sportcafé. Hierdoor hebben ze er stap voor  stap wat meer hun ‘aigen’ van gemaakt. Daarnaast zijn ze op verschillende cursussen geweest en heeft de Bildtse  Slag een stap gemaakt in digitalisering. Het is nu ook mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met Roelof en Ageeth. Zo hoeft er niet meer een persoon tussen te staan. Daarnaast is het cafe open voor vele mogelijkheden en concepten. Roelof een Ageeth denken graag in mogelijkheden. Het is wel van belang dat dan een sportaccommodatie ook benut wordt, wanneer gasten ook een gezellige activiteit willen organiseren. Met name in de weekenden is er nog veel ruimte.

Naast renovatie is er ook kritisch gekeken naar het aanbod. Zo is er ruimte gemaakt voor een gezonde keuken, waardoor er bijvoorbeeld smoothies of broodje gezond te krijgen zijn. Ook kan er in overleg bij een feestje of nazit een buffet georganiseerd worden met een variabel aanbod tegen verschillende prijzen.

Behalve Roelof en Ageeth nam ook Jelte Dijkstra, directeur van de Bildtse Slag, deel aan het gesprek. De afgelopen tijd werd er veel gesproken over het zwembad. Een tijdje geleden is de gemeente een onderzoek gestart Hierbij is zowel het gebouw bekeken als ook de omgeving naar haar mening gevraagd. In dit onderzoek is het aantal bezoekers en zijn ook de tarieven in kaart gebracht. Uit de enquête voor de omgeving bleek onder andere dat de bezoekers niet naar het andere bad in Franeker zouden gaan, wanneer een van beide baden gesloten zou worden. Uit het technisch onderzoek is gebleken dat de Bildtse Slag goed onderhouden is. Over circa 10 jaar zal er wel weer een grote renovatie plaats moeten vinden. Wat wel duidelijk is, is dat de Bildtse Slag met de subsidie die ze nou krijgt, kan blijven draaien. In het najaar zal de gemeenteraad een besluit nemen of er een of twee zwembaden in de gemeente Waadhoeke blijven. Hetzelfde onderzoek is ook uitgevoerd bij het zwembad Bloemketerp in Franeker. De agenda’s van de gemeentevergaderingen zijn nog niet bekend. Dit betekent dat het onderwerp waarschijnlijk in oktober of november op de agenda komt.